Mensen met (mogelijk) erfelijke aanleg voor kanker hebben vaak te maken met verschillende artsen en verpleegkundigen, die lang niet altijd even goed samenwerken.
Bijvoorbeeld als er in de familie erfelijke aanleg zit voor borstkanker, eierstokkanker, prostaatkanker en alvleesklierkanker. Dat is lastig en ingewikkeld, omdat zij zelf moeten uitzoeken waar ze naartoe moeten. Bovendien is er niet één medische richtlijn, maar zijn er vaak meerdere, waardoor mensen soms door de bomen het bos niet meer zien.
Als Stichting Erfelijke Kanker Nederland willen wij graag dat er in elke regio een ‘Loket erfelijke aanleg voor kanker’ is; een plek waar iemand is die weet welke stappen je kunt zetten, weet waar je doorheen gaat en antwoord heeft op je vragen. Daarnaast pleiten we er ook voor dat dit loket in de gaten houdt dat ook volgende generaties in een familie worden geïnformeerd over erfelijke aanleg. Zodat ook zij te weten dat kanker in de familie zit en eventueel kunnen voorkomen dat zij ernstig ziek worden.