menu

‘BRCA heb je niet alleen’

Lezingen over verschillende onderwerpen waarmee je te maken kunt krijgen als je (mogelijk) erfelijke aanleg hebt voor borst- en eierstokkanker, in gesprek met sprekers en ervaringen uitwisselen. Dit komt allemaal aan bod tijdens ‘BRCA heb je niet alleen’, een informatiedag voor families met een erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker (BRCA1 en/of BRCA2) op 14 oktober in het UMCG. Ook is er een Show & Tell, waarin vrouwen vertellen over hun (preventieve) borstreconstructie en het resultaat willen laten zien. Stichting Erfelijke Kanker Nederland werkt mee aan deze dag.

De informatiedag bestaat uit lezingen over verschillende onderwerpen waar je mee te maken kunt krijgen als je (mogelijk) een erfelijke aanleg hebt voor borst- en eierstokkanker. Zoals het erfelijkheidsonderzoek, de keuze tussen controles en preventieve operaties, borstreconstructie niet of wel, kinderwens en zwangerschap, preventie van eierstokkanker en de overgang, psychologische aspecten, hoe informeer je familieleden en de vragen over het afsluiten van verschillende verzekeringen. Ook is er aandacht voor BRCA-aanleg bij mannen. Van alle presentaties zullen video-opnames worden gemaakt.

Het UMCG Expertisecentrum voor Erfelijke Borst-Eierstokkanker in Groningen organiseert deze dag, in samenwerking met met Stichting Erfelijke Kanker Nederland, Borstkankervereniging Nederland en Stichting Olijf.

De toegang is gratis, het programma en mogelijkheid om je in te schrijven vind je hier.