menu

Studenten roeien voor Stichting Erfelijke Kanker!

Zoë en haar vriendinnen van studentenvereniging U.V.S.V. roeien 100 km om geld in te zamelen voor mensen met erfelijke aanleg voor kanker.

Zoë (21) heeft een bewogen jaar achter de rug. Ze bleek de erfelijke aanleg te hebben voor het syndroom waaraan haar moeder 8 jaar geleden overleed: MEN1. Het MEN1-syndroom is een zeldzame erfelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een verandering (mutatie) in een gen.  Hierbij kunnen op meerdere plaatsen in het lichaam tumoren ontstaan. Bijvoorbeeld in de bijschildklieren, hypofyse en alvleesklier. Ook hebben vrouwen met het MEN1 syndroom een verhoogde kans op borstkanker. Samen met haar vriendinnen zamelt Zoë geld in voor mensen met erfelijke aanleg voor kanker. Help je mee?

Zo’n boodschap zo jong krijgen, de levenslange controles, de angst om ziek te worden is pittig. Heel pittig. Gelukkig steunen Zoë’s jaarclubvriendinnen Cato, Josephine, Jet en Faith haar volop. Dus toen de inschrijving voor de roeiwedstrijd Ringvaart Regatta voorbij kwam, waarbij geld wordt ingezameld voor een goed doel, besloten de vijf mee te doen. Om Zoë en al die andere mensen met erfelijke aanleg voor kanker te steunen, kozen ze Stichting Erfelijke Kanker Nederland (SEKN) als goed doel. Als SEKN zijn we ontroerd door dit mooie gebaar én we zijn er ontzettend blij mee. Dat betekent dat we meer mensen met een erfelijke aanleg voor kanker kunnen helpen met informatie, antwoord op hun vragen en onze belangenbehartiging. Naar schatting heeft 1 op de 60 Nederlanders een erfelijke aanleg voor kanker.

Van Leiden naar Delft, op 31 mei roeien deze meiden maar liefst 100 kilometer! Niet dat ze ooit eerder in een roeiboot zaten, maar onder begeleiding van 2 ervaren instructeurs volgen ze een strak trainingsschema om straks samen over de finish te vliegen. Respect!

Steun Zoë en haar vriendinnen en help daarmee alle mensen met erfelijke aanleg voor kanker.

Inzamelingsactie van Faith Eschweiler : Stichting Erfelijke Kanker (gofundme.com)

Stichting Erfelijke Kanker Nederland heeft een ANBI status. Wil je meer weten of heb je een vraag of erfelijke aanleg voor kanker? Wij zijn er voor je. info@kankerindefamilie.nl