Aanbevolen websites

Op onderstaande websites is meer informatie te vinden over erfelijke aanleg van kanker. Ook zijn hier websites te vinden met meer informatie over (leven met of na) kanker.

Erfelijkheid.nl is de webpagina van het Erfocentrum. Het Erfocentrum is het nationaal informatiecentrum erfelijkheid.

Erfelijkekanker.nl Deze website is bedoeld voor patiënten en hun naasten die meer willen weten over erfelijkheid bij borst- en/of eierstokkanker en over het onderzoek naar een verhoogd risico op deze kankersoorten.

Huisartsengenetica.nl Deze website over genetica is ontwikkeld voor en door huisartsen en maakt het mogelijk snel en gemakkelijk antwoord te vinden op vragen over erfelijkheid.

 

Kanker.nl Informatie over kanker, behandelingen en gevolgen van kanker. Ook kun je op deze website terecht voor ervaringen van anderen en hulp of ondersteuning.

VKGN.org  De VKGN is de Nederlandse wetenschappelijke vereniging voor specialisten en andere artsen die zich met het vakgebied van de klinische genetica (erfelijkheidsadvisering) bezighouden. In deze hoedanigheid wil zij de kwaliteit bewaken van de klinische genetische zorg in Nederland.

NFK streeft naar een betere kwaliteit van leven, betere zorg, en betere toegang tot zorg voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten.

Stoet In 1985 is door de Stichting Opsporing Erfelijke Tumoren (StOET) een landelijke registratie opgezet van families waarin waarschijnlijk sprake is van een erfelijke vorm van kanker. Doel van deze registratie is de medische zorg voor mensen met waarschijnlijke of aangetoonde erfelijke kanker te verbeteren.

Kanker en seks Kanker heeft invloed op de beleving van seksualiteit en intimiteit in een relatie. Hoe groot de impact is, verschilt per persoon. Geen verhaal is hetzelfde. Maar dát er voor veel patiënten en hun partner het een en ander verandert, is een feit.

Voedingenkankerinfo.nl Op deze website worden vragen beantwoord over voeding en de preventie van kanker, voeding rondom de behandeling van kanker en voeding ná de behandeling van kanker. Van experts, voor patiënten.