Borstreconstructie

Als je ervoor kiest om je borsten preventief te laten weghalen, zijn er verschillende opties: Geen reconstructie (dus plat blijven en eventueel een prothese in je beha dragen), een reconstructie met implantaten of met lichaamseigen weefsel.

Op de site van de Borstkankervereniging Nederland vind je meer informatie en de verhalen en foto’s van vrouwen over hun keuze voor wel of geen reconstructie.

Je kunt ook deze presentatie op youtube bekijken waarin Professor Dr. Ulrich van het Radboud UMC alle technieken van borstreconstructie bespreekt.

Keuzehulp

De keuzehulp is bedoeld om samen met je arts te bepalen of je een reconstructie wilt of niet en om de voor jou best passende behandeling te kiezen. Wat voor jou de beste keuze is voor een borstreconstructie, hangt van verschillende dingen af: je gezondheid, eventuele eerdere behandelingen en – minstens zo belangrijk – wat jij belangrijk vindt! De keuzehulp is gratis beschikbaar. Je kunt op de site een inlogcode aanmaken. Deze keuzehulp is ontwikkeld voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad). De keuzehulp is ook informatief voor vrouwen die voor een preventieve borstamputatie overwegen en meer willen weten over borstreconstructie mogelijkheden.

De Borstreconstructie keuzehulp is een initiatief van het Antoni van Leeuwenhoek met ZorgKeuzeLab als ontwikkel- en implementatiepartner.